MIRZA HRUSTEMOVIĆ NAKON SREBRA NA EP: IMAMO BUDUĆNOST I JOŠ ĆEMO TRAJATI

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na nedavno završenom Evropskom prvenstvu koje je održano u Mađarskoj osvojila je srebrenu medalju.

Poslije velike borbe u finalu i tri propustene meč lopte, Zlatni ljiljani su poraženi od Rusije s 2:3.

– Ostvarili smo odličan uspjeh na EP-u. Prvi put smo nastupili 1995. godine, a osvojili smo devet zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu, što nas čini najuspješnijom reprezentacijom u Evropi – kazao je presjednik Saveza sjedeće odbojke Miralem Zubović.

Srebrom zlatnog sjaja zadovoljan je i selektor Mirza Hrustemović.

– Od samih početaka vizija je bila takva i dobro smo znali šta će rat donijeti. Danas imamo tri lige, gdje svi u okolnim zemljama (Srbija, Hrvatska, Slovenija) imaju više novca od nas, ali nemaju takvu organizaciju, pa ni kvalitet… Jer mi imamo veliku bazu igrača – rekao je selektor Hrustemović, koji je dodao da se uspješno realizuje podmlađivanje selekcije:

– Postali smo prepoznatljiv brend u Evropi i svijetu i vjerujem da sad organizujemo neki kamp da bi za njega vladalo veliko interesovanje. S nama svi žele da igraju i siguran sam da naša selekcija ima budućnost i da će još trajati – dodao je selektor Zlatnih ljiljana.

BiH kao selekcija ostala je bez ijednog pojedinačnog priznanja, što je malo indikativno jer je BiH bila učesnik finala.

– Pitao sam se je li to slučajno, ali jednom nam se desilo nešto slično. Tada smo bili prvi, a ostali smo bez ijedne individualne nagrade, no za sada želim vjerovati da je to slučajnost – poručio je Hrustemović.

Osvrnuo se i na kompletno Evropsko prvenstvo.

– Mislim da deset godina nismo odigrali tako kao protiv Rusije u grupi. U finalu je bilo drugačije, kontrolisali smo utakmicu i vodili s 2:1, a potom i kontrolisali tie-break. Nažalost, desilo se to što se desilo, da sam se mogao upucati, upucao bih se – kazao je šaljivim tonom naš selektor, dodavši:

– Zbog promjena pravila, izgubili smo četiri igrača, što nije malo. Željeli smo zlato, ali nismo mogli do kraja, iako smo bili blizu.

Komentarisao je i čudan sudijski kriterij u finalu.

– Jedna do dvije lopte prave razliku, ali je sudija iz Hrvatske (drugi arbitar) malo i previše dozvolio ofanzivno kuhanje, pa i lifting. Ne želimo se previše žaliti – naglasio je Hrustemović.

.

No Comments

Post a Comment