U BANJALUCI ODRŽAN PRVI KUP BIH U STONOM TENISU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

U  organizaciji Stonoteniskog saveza lica sa invalditetom BiH, u Sportskom centru „Borik“ Banjaluka,  16. decembra 2018. GODINE., održan je Prvi KUP BiH u stonom tenisu za osobe s invaliditetom na kojem je učestvovalo 30 takmičara i  takmičarki  iz Sarajeva, Zenice, Maglaja,  Bijeljine, Banjaluke, Cazina, Žepče, Tešnja i Bužima. Takmičari su bili razvrstani u 10 klasifikacionih grupa invalidnosti. Bila je ovo manifestacija lijepog druženja  i fer sportskog nadmetanja u kojoj su učesnici pokazali visok sportski moral. Banjalučani su bili uzorni domaćini i tehnički organizatori ovog takmičenja.  Poslije višesatnog takmičenja i sumiranja rezultata, proglašeni su najbolji stonoterniseri Kupa BiH.

Zlatne medalje i pehare po kategorijama invalidnosti, dobili su: Kasim Cerić, Dejan Dejanović,  Ivica Vidišić, Nada Canić,  Edib Šahman,  Alksej Radukić…

Najstariji učesnik bio je Ibrahim Topić(70) iz Bihaća.

U historijskim trenucima za našu instituciju u histrijskom gradu na Vrbasu, s ponosom dijelim svoju sreću sa svima vama, što smo se uspjeli po prvi put ovako lijepo ujediniti i organiziovati „1.. Kup u stonom tenisu lica sa invaliditetom BiH“ u lijepoj našoj Republici. Zahvaljujem Vama dragi domaćini kao i  predstavnici Republike Srpske koji ste nam ovaj dan uredili igrom i ljubavi, a koje će ostati za pamćenje nama sportistima i svim drugim ljudima koji vjeruju u demokratiju i jednakost, Istakao je Kasim Cerić, generalni sekretar Stonoteniskog savaza lica sa invaliditetom BiH.

 

 

No Comments

Post a Comment