Mjesto događanja Paraolimpijskih Igara

Barra – „srce“ događanja, u zapadnom dijelu grada, okruženo lagunama, planinama i parkovima. Cijela zona broji 15 mjesta održavanja takmičenja. Ovdje će se održavati takmičenje u dizanju utega, stolnom tenisu, badmintonu, boksu, tenisu, košarci, judu, hrvanju u grčko-rimskom stilu, rukometu, plivanju, vater polu, gimnastici, mačevanju, ronjenju i sinkroniziranom plivanju.

Deodoro olimpijski park – nalazi se u zapadnom dijelu grada. Ovdje će se održavati 7 olimpijskih i 4 paraolimpijska natjecanja: pucanje, moderni petoboj, jahački sportovi, hokej, košarka, biciklizam, kanuing.


Marakana 
– u ovu lokaciju se ubrajaju dvije poznate građevine: stadion Maracană i Sambadrome. Na stadionu Marakani će se održati i svečanost otvaranja i zatvaranja igara. Od takmičenja, ovdje će se održati atletika, streličarstvo, maraton, odbojka, vater polo, te neki od fudbalskih susreta.

Copacabana – najpoznatija brazilska plaža, na jugu grada, proteže se na preko 4 kilometra. Ovdje će se održavati različite utrke, a takmičenja će se održavati na više lokacija: Flamengo Park, Rodrigo de Freitas Lagoon i Marina de Gloria. Sportovi koji će se ovdje organizirati su jedrenje, atletika, pistovni biciklizam, triatlon, plivanje, veslanje, odbojka na pijesku.

No Comments

Post a Comment